Olimpiai selejtezősorozatban vesz részt egy szolnoki breaktáncos

Megosztás

A nőknél Szarvák Csenge, a férfiaknál pedig Noris Menotti Lobontiu is részt vehet a nemzetközi szövetség (WDSF) olimpiai selejtezősorozatában.

A Szolnoki Break Tánc SE célja, hogy minél eredményesebben vonja be a fiatal hip-hop előadókat és lehetőséget biztosítson számukra, hogy megmutathassák tudásukat. Nagy hangsúlyt kap a fiatal tehetségek felkarolása és oktatása, valamint az utánpótlásnevelés. „Hiszünk a kultúra egyik mottójában, miszerint: “Hip-hop save my life” – írják magukról.

A hazai szövetség közösségi oldalán olvasható, hogy a WDSF hogy magyar részről ketten is (köztük Szarvák Csenge Szolnokról) bekerültek a legjobb 40-40 versenyző közé, ők ott lehetnek a selejtezősorozatban, amely a Ludovika Campusban kerül megrendezésre Budapesten június 20. és 23. között.

Szolnok önkormányzata január végén köszöntötte azokat, akik az előző esztendőben olimpiai és nem olimpiai sportágakban a kiemelkedő hazai és nemzetközi eredményeket érték el. A Szolnoki Break Tánc és Extrém SE részéről Szarvak Csengét díjazták.

Még tavaly november végén írtunk róla, milyen bámulatba ejtő breaktáncos koreográfiát mutatott be a semmiből Szolnoki Break Tánc SE tehetsége.

Szolnoki Break Tánc SE. – Stay Fresh Crew / Break The Rules Battle Series Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek